Vajon miért imádjuk több mint 60 éve a Hupikék Törpikéket?

Micimackó, Micimackó termékek
Honnan is ered a Micimackó?
2019-08-28
Undipofik
Az Undipofik megmutatják, milyen jó nem tökéletesnek lenni!
2019-09-04
Összes
Hupikék Törpikék, Hupikék Törpikék termékek

A kedves kis kék törpék több mint 60 évvel korábban látták meg a napvilágot. Kevesen tudják, de eredetileg egy képregény hasábjaiban kaptak helyet, rajzfilm, és animációs film pedig csak jóval később lett belőlük. A kis törpök legelőször 1958-ban tűntek fel egy Belga egy képregényújságban, eredetileg Schtroumpf néven.

A kék apróságok a telepvízió világába 1981-ben csöppentek bele, mikor elkészült a róluk szóló belga–amerikai mesesorozat, mely 1989 decemberéig folyamatosan futott. Ez idő bőven elegendő volt ahhoz, hogy mindenki megszeresse Törpapát, aki mindig bölcs tanácsokkal látta el, a folyton szeleburdiskodó törpöket, Hamit, Tréfit, Törpillát, és a többieket. A kedves, kék törpék az erdő mélyén, egy tisztáson élnek, aprócska gomba házikójukban. Ez a falu Aprajafalva, létezését pedig még az erdő állatai is próbálják titokban tartani. A gonosz Hókuszpók, és undok macskája ugyanis mindent megpróbál elkövetni azért, hogy felderítse a Törpék otthonát, vagy legalább egy-két kék apróságot el tudjon kapni közülük. Ellenségeikkel sorozatosan meggyűlik a bajuk a Hupikék Törpikéknek, de a mese végén mindig sikerül megmenekülniük a gonosz varázsló markából.

Miért szerethetőek a karakterek?

A törpökek különösen azért lehet könnyen megszeretni, mert egyáltalán nem hibátlanok, vagy tökéletesek. A történet során kiderül, hogy mindegyik különálló személyiség, és természetesen mindegyikőjüknek megvan a saját véleménye a világ dolgairól. Ebből kiindulva persze vannak konfliktusok, félre értések, hiszen az apró kis kék nép tagjai nem mindenben értenek egyet.

Hupikék Törpikék, Hupikék Törpikék termékek

Hami mindig éhes, és ebből kiindulva semmi másra nem tud koncentrálni, csak arra, hogy legközelebb mivel tudná majd megtömni a bendőjét, Törperős pedig bár jószívű, folyamatosan az erejét, és az izmát próbálja fitogtatni. Okoska pedig, annak ellenére, hogy valóban okos, sokszor felidegesíti társait azzal, hogy kioktató megjegyzéseivel beleokoskodik olyan dologba is, melyhez valójában semmi köze. A törpöknek szükségük van Törpapa józan eszére, és bölcsességére, ahhoz hogy ki tudjanak kecmeregni a kalamajkákból.