Mesefilmek, melyek sokszor még a szülőknek is taníthatnak valami újat

A legnagyobb kritikusok véleményezték az új Oroszlánkirályt!
2019-09-25
Hosszú év után újra visszatér a képernyőkre a szeplős, vörös kis kobold
2019-10-02
Összes

Mind a rajzfilmeknek, mind az animációs mesefilmekre igaz hogy mindig sok tanulságot tartalmaznak. Van, ami a legkisebbek számára először nem is egyértelmű, de ahogy idősödnek sok mindent világossá válhat számukra a mesékkel kapcsolatban. Minden rajzfilm fontos és értékes leckéket tartalmaznak, és vannak kimondottan olyanok is, melyek nem csak a gyerekeket, de szüleiket is komoly dolgokra tudja ráébreszteni.

1. Dínó tesó

Ez a kedves kis mese egyértelműen az őszinte barátságról szól. Ez a barátság azonban meglepő módon egy kisfiú és egy Dinoszaurusz között kötődik meg. A mese bemutatja, hogy attól hogy 2 ember, vagy 2 lény teljesen eltér egymástól, még tisztelheti, és szeretheti egymást. A kisgyermekeket a Dínó tesó rendszerint nagyon jól leköti, ez pedig leginkább a dinamikus történeteknek köszönhető, a felnőttek pedig általában szeretnek elgondolkozni azon, hogy vajon valóban mennyire tud erős lenni egy igaz barátság?

2. Szenilla nyomában

Már a Némó nyomában című animációs mese során megismerhettük Szenillát, a vicces, bolondos kék halacskát, aki betegsége miatt folyamatosan elfelejt dolgokat, és így nem mindig úgy jön ki bizonyos helyzetekből, mint ahogy szeretne. Ebben a részben főhősünk különös álmot lát, mely során újra felelevenednek benne szüleivel kapcsolatos, zavaros emlékei. Szenilla fejébe veszi, hogy mindent megtesz, hogy újra megtalálja családját, ehhez azonban sokszor bajba is keveredik. Ez a rajzfilm a lány hal karaktere miatt segíti megértetni a gyerekekkel, hogyan kell elfogadni az olyan társainkat, akik kicsit különböznek tőlünk.

3. Fel!

Ez a történet nagyon különleges, hiszen talán ez az egyetlen olyan rajzfilm mely az időskori életet, és az azzal járó magányt mutatja be, már a kisgyerekek számára is érthető módon. Megismerjük Carl-t, az idős bácsit, akinek nagyon hiányzik felesége, akit elveszített. Egy napon elhatározza, hogy hatalmas lufikat erősít aprócska otthonára, hogy elrepülhessen vele oda, ahova csak szeretne. Ez a kedves történet ráébreszthet minket arra, hogy lehetünk akár fiatalok, akár idősek, az álmainkban mindig hinnünk kell!