Honnan is ered a Micimackó?

Jön a Disney új nagy dobása, az Előre
A Pixar egyik legegyedibb dobása a Coco, mely csontvázakkal mutatja be a gyerekeknek, mi történik a halál után
2019-08-25
Hupikék Törpikék, Hupikék Törpikék termékek
Vajon miért imádjuk több mint 60 éve a Hupikék Törpikéket?
2019-09-01
Összes
Micimackó, Micimackó termékek

Micimackót és legjobb barátait, nincs olyan ember, aki ne ismerné, és szeretné. Sikere egyértelműen felfelé ível hosszú évtizedek óta, hiszen történetei soha nem lesznek túl unalmasak, elcsépeltek, így az emberek mai napig oda vannak a sokszor butácska medvéért.

Nem véletlen az sem, hogy Micimackó és társai folyamatosan visszaköszönnek különböző tárgyakon, játékokon, kiegészítőkön, és nem csak gyerek, hanem a felnőtt ruhadarabokon is. Egyszerűen az évek során a szülők szívéhez is hozzánőtt, nem szégyen tehát azt mondani, hogy felnőtt fejjel is imádjuk a Bohókás medvebocs kedves kis történeteit.

Ma már mindenki ismeri a sárga színű, piros pólót viselő kedves medvét

Csacsi öreg medvét és barátait Alan Alexander Milne álmodta meg, ő volt az, aki beköltöztette a vidám kis csapatot a Százholdas Pagony mélyébe. Bár történetei mindig bájosak, és kedvesek, mégis lássuk be: Rengeteg tanulság van bennük! A főszereplő kisfiút Róbert Gidaként ismerhetjük meg. Ő valójában Milne kisfia, Christopher Robin, aki imádott plüssállataival játszani, így ezek a játékok keltek életre apja történeteiben. A bájos medve legelőször a londoni The Evening News újságban jelent meg 1925-ben. Ekkor még J. H. Down készítette hozzá a rajzokat, később, a könyv illusztrálását Ernest Howard készítette el.

Talán manapság nem is létezik olyan kisfiú vagy kislány, akinek legalább egy micimackós holmija ne lenne otthon. Kevesen tudják, de az első Micimackó plüssállatot 1961-ben készítették el. Azóta természetesen sokat változott, és ma már nagyon kedves, pihe-puha mackóhoz bújhatnak hozzá a gyerekek esténként, elalváskor. A kedves karakter mára pedig már olyannyira belevésődött az emberek fejébe, hogy ha látnak egy piros pólót viselő, sárga színű plüss macit, akkor biztosak benne, hogy Micimackót tartják a kezükben. A történetek során megismerhetjük a mackó barátait is, Malackát, Fülest, Tigrist, Nyuszit, és Bagolyt is. Nekik köszönhetően pedig minden gyerek (és persze felnőtt) tud találni magának egy olyan szereplőt, melynek karakterével, viselkedésével, és tulajdonságaival teljese mértékben azonosulni tud.