Mickey egér hogyan alakult át az évtizedek alatt?

Még mindig a Disney mesefigurás iskolatáskák a legmenőbbek
Még mindig a Disney mesefigurás iskolatáskák a legmenőbbek
2019-09-11
kockásfülű nyúl
42 év után újra az utcák felett fog repkedni a Kockásfülű nyúl!
2019-09-18
Összes
Disney titkok, amikről csak kevesen tudnak

Nem létezik olyan ember, aki ne ismerné, és ne szeretné a mindig vidám, és jókedvű, aranyos és vicces Mickey egeret. Bár tavaly tartotta a 90. születésnapját, sikere, és imádata a mai napig töretlen. Nem véletlen, hiszen a XX. század rengeteg kulturális ikonjai közül Mickey egér számít az egyik legismertebbnek. Úgy néz ki népszerűségének az idő múlása még rá is tett egy lapáttal.

A nagyfülű egér évtizedek óta, világszerte közismert figura. Kinézete, mozgása, és viselkedése minden ember arcára mosolyt képes csalni. Mickey egér megjelenése óta folyamatosan jól jövedelmező üzletet jelent az alkotói számára. Első megjelenése után 5 évvel már több mint 1 millió dolláros éves termékeladást volt képes produkálni, ez pedig mára már 19 millió dolláros összegre kúszott fel.

Vajon honnan ered Mickey egér varázsának titka?

Mickey egér népszerűségét sokan irigyelték, ezért nem egy ember szerette volna kideríteni azt, hogy miben rejlik a nagyfülű egér titka. Garry Aqpar, művésztörténész is fejébe vette azt, hogy addig tanulmányozza a Mickey egér-jelenséget, míg ki nem deríti, hogy mi az a dolog, ami miatt az emberek 90 éve imádják, és sosem tudják megunni. Garry több éven át kutatta Mickey egér titkát, mire sikerült megfejtenie azt.

Véleménye szerint egyértelmű, hogy a figura karaktere, megjelenése, és története okozza azt, hogy a mai napig ilyen sokan imádják. Tehát, ha valaki meglát egy Mickey egeres pulcsit, akkor nem azért vásárolja meg, mert maga a minta annyira tetszik neki, hanem azért mert azonnal eszébe jut az egész kedvessége, jó kedve, és bájos jelleme. Nincs kétség afelől, hogy ez ne lenne igaz, hiszen maga a karakter valójában egy nagyon könnyen szerethető figura, mellyel nem csak a kicsik és a fiatalok, de akár az idősebbek is azonosulni tudnak.

Mickey egér az elején, megjelenése után egyáltalán nem volt ilyen kedves figura. A vékonyka egér rosszindulatú volt, és folyamatosan gonoszságon törte a fejét. Átalakulása feltehetően kimondottan a vásárlók miatt következett be. Pontosan jól tudták ugyanis az alkotók, hogy egy kedves, és szerethető figuráért sokkal több ember lesz oda, mint egy negatív kisugárzású karakterért.