Furcsaságok a rajzfilmekbe, amik az emberek többségét megszokta lepni

Érdekességek a Walt Disneyről, ami még a legnagyobb rajongókat is meg tudja lepni
Érdekességek a Walt Disneyről, ami még a legnagyobb rajongókat is meg tudja lepni
2020-04-05
Összes
Disney-Wall-E

Furcsaságok a rajzfilmekbe, amik az emberek többségét megszokta lepni

A Disney és a Pixar évről évre, folyamatosan olyan filmekkel rukkolnak elő, amik kicsik, és nagyok szívét egyaránt megmelengeti. A varázslatos mesevilág pedig magába szippantja az embert pillanatok alatt. Könnyen előfordulhat, hogy az évek múlásával olyan sokszor megnéztük már legnagyobb kedvenceinket, hogy kívülről tudjuk az egész mesét, de valahogy mégsem tudjuk megunni őket. Magával ragad ezeknek a rajzfilmeknek a kedvessége, bájossága, és természetesen humora is.

Annak ellenére azonban, hogy legnagyobb kedvenceinket többször is újranéztük már, és valószínűleg pontosan tudjuk, hogy melyik jelenet után melyik lesz majd, mégis előfordulhat, hogy néhány apróságot nem vettünk észre a rajzfilmmel kapcsolatban, amik az emberek nagy többségét megszokott lepni. Ezek a furcsaságok pedig talán még a legnagyobb rajzfilm-rajongóknak sem tűnik fel, mégis érdemes lehet róluk szót ejteni.

Érdekességek a Disney és a Pixar animációs filmjeiben

Ki ne imádná, és látta volna legalább ezerszer a Disney egyik legnagyobb klasszikusának számító Oroszlánkirályt? A benne megjelenő Zordon, mint negatív főszereplő sokunkban lehetséges, hogy félelmet keltett gonosz megjelenése, és jellegzetes karaktere miatt. Valószínűleg erre rátett az is, hogy ő volt az egész rajzfilmben az egyetlen oroszlán, akinek folyamatosan kint voltak a körmei. Lehetséges ezzel is egy kis tekintélyt akart szerezni magának, oroszlántársai között.

A Wall-E kedves, szívbemarkoló története megjelenése után szinte azonnal kicsik és nagyok legnagyobb kedvencévé vált. Pedig az animációs mese egyáltalán nem lett hibátlan, vagy tökéletes. Ha jobban megfigyeljük, akkor abban a jelenetben, amikor a Földet a messzi galaxisból láthatjuk, a bolygónkról hiányzik több dolog is, többek között Kuba, és Alaszka is.

Vajon hogy nem tűnt fel senkinek ez a hiányosság a mese készítése során?

Csak a nagyon szemfüleseknek tűnhet fel az, hogy több animációs filmben régebben megjelent rajzfilmhősök is feltűnnek egy-egy pillanatra, leginkább a háttérben megbújva. A Hős6-osban például néhány pillanatra megláthatjuk Olafot szoborként megjelenítve San Fransokyo utcáin, illetve a Coco-ban is feltűnik Mike Wazowski a Szörny Rt.-ből, illetve Buzz és Woody a Toy Storyból.