Érdekességek a Walt Disneyről, ami még a legnagyobb rajongókat is meg tudja lepni

agymanok-animacios-mese
Az egyik legtanulságosabb animációs film: Az Agymanók
2020-03-29
Disney-Wall-E
Furcsaságok a rajzfilmekbe, amik az emberek többségét megszokta lepni
2020-04-12
Összes
Érdekességek a Walt Disneyről, ami még a legnagyobb rajongókat is meg tudja lepni

Érdekességek a Walt Disneyről, ami még a legnagyobb rajongókat is meg tudja lepni

Mindenki jól ismeri Walt Disney legklasszikusabb karaktereit, Miki Egeret, Minnie-t, Plútót, Donald kacsát, és a többieket. Nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtt korosztályt is a mai napig magával ragadja a Disney világ varázslatos hangulata. Azok a szerencsések, akik pedig már eljutottak Disneylandbe, biztosan örökké vissza fognak majd vágyni, hiszen ott örök életre szóló emlékekkel gazdagodhattak. De vajon vagyunk akkora rajongók, hogy tényleg mindent tudjunk a Disney varázslatos világáról?

Meglepő tények Walt Disneyről

A legendás Walt Disney és Disneyland névadója, és alkotója Walter Elias Disney volt, aki 1901. december 5-én látta meg a napvilágot. Ő alkotta meg, többek között Miki és Minnie egeret, Goofyt, Bambit, a Hófehérkét és Szörnyellát is. Noha a híres amerikai filmrendező csupán 65 évet élt, senki nem feledkezett meg nevéről, és nagyszerű alkotásairól sem! Hatalmas, pompázatos mesebirodalma pedig a mai napig igen nagy népszerűségnek örvendhet.

Az utolsó animációs film, amelyen Walt Disney saját kezével dolgozott, a Dzsungel könyve volt, a legnagyobb kedvence mégis valamiért a Dumbó lett. Érdekesség, hogy ez az egyetlen produkciója, melyben a címadó egyáltalán nem szólal meg.

Miki egér 1928. november 18-án lett megalkotva, ám ekkor még Mortiner névre hallgatott. Ekkor még nemigen hasonlított karaktere a ma már jól ismert kedves, és bohókás egérre.

Barátját, Donald kacsát pedig néhány évre rá, 1934.június 9-én ismerhettük meg.

Walt Disney 1954-ben kezdte el építeni az első, hatalmas, szórakoztató parkját, amit nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is hatalmas izgalommal vártak. Disneyland 1955. július 18-án nyitotta meg kapuit, ekkor már 30 ezer kíváncsiskodó vendég előtt. A statisztikák szerint már az első félévben egymillió látogatója volt a parknak, ezek a számok pedig ezután rohamos emelkedésbe kezdtek. Olyannyira, hogy 1959-ben már a bevétele elérte a 60 millió dolláros összeget is.