Disney titkok, amikről csak kevesen tudnak

walt disney
Őrületes sorozattal rukkolt elő a Disney és a Pixar
2020-02-12
Trollala
2020 lesz az az év, amikor újra felcsendül a Trollala!
2020-02-19

Disney titkok, amikről csak kevesen tudnak.

A Disney mesék varázslatos világa mindenkit elvarázsol, aki csak megnéz egy klasszikus rajzfilmet, vagy akár egy újabb, animációs mozifilmet. Azonban a Disney mesék csodálatos világa is tele van történetekkel, amelyek egy részére még az alkotók sem biztos, hogy büszkék. Szerencsére azonban akad szép számmal vidám vagy éppen érdekes titok is, amiről csak nagyon kevesen tudnak. Most ezekből a kevesek által ismert történetekből szemezgetünk.

Nem minden Disney történet vidám.

Már a Disney őskorában sem volt minden mese vetítés felhőtlen. Amikor New Yorkba bemutatták a Hófehérke és a hét törpét, a legtöbb kisgyerek úgy megijedt az egyes jelenetektől, hogy szó szerint bepisiltek. Ezzel a történettel vetekszik a Kis hableány VHS borítóján megjelenő pénisz is, amelyet egy bosszús grafikus rejtett el a képen. Természetesen kirúgták. A Disney tervező asztalán hevert egyébként a Hófehérke visszatér című folytatás is, ám az a mai napig nem készült el. A Dzsungel könyve volt az utolsó rajzfilm, amit maga Walt Disney felügyelt a halála előtt. Walter Elias Disney nevének állít emléket a WALL-E nevű kis robot neve.

Érdekességek a Disney mesék kapcsán.

Sokan nem is tudják, de Mickey egér eredeti neve Mortimer volt, a Dzsungel könyve keselyűinek szinkronizálásához pedig felkérték a Beatles zenekar tagjait, ők azonban nem vállalták el. Érdekesség, hogy Csipkerózsika a legkevesebbet beszélő Disney-hercegnő még Aranyhaj az egyedüli zöld szemű. A szépség és a szörnyeteg szörnye hat különböző állat vonásából született, akik között gorilla, oroszlán, bölény, medve és farkas is akadt.

Vicces, hogy az Oroszlánkirály Simbája nem oroszlán hangon, hanem Tigris hangon üvölt. Illetve érdekesség, hogy az első Mickey egér és Minnie egér szinkronhangjai 32 éven át kölcsönözték hangjukat a mesehősöknek és a való életben férj és feleség voltak. Az első női Disney mese rendezője Jennifer Lee volt, aki a Jégvarázs társrendezője volt.

A Pixar filmekben pedig feltűnik az A113-as szám, amellyel az alkotók a Kaliforniai Művészeti Intézet A113-as terme előtt tisztelegnek, ahol legtöbbjük pályafutása elkezdődött. Ezenkívül nagyon sok mese karakter feltűnik más mesékben is valamilyen tárgy, újságcikk vagy éppen árnyék formájában. Érdemes hát néha a háttereket is figyelemmel kísérni!