Az egyik legtanulságosabb animációs film: Az Agymanók

Aranyhaj
Az Aranyhaj újra megelevenedik a mozivásznakon!
2020-03-22
Érdekességek a Walt Disneyről, ami még a legnagyobb rajongókat is meg tudja lepni
Érdekességek a Walt Disneyről, ami még a legnagyobb rajongókat is meg tudja lepni
2020-04-05
Összes
agymanok-animacios-mese

Az egyik leghasznosabb és legtanulságosabb animációs film: Az Agymanók

Gyakran nem csak a szülők, és a felnőttek, hanem a gyermekek élete is tele lehet nehézségekkel, vívódásokkal, kételyekkel, illetve problémákkal. Minden gyermek valahol arra vágyik, hogy megértsék őt a szülei, és pontosan tudják majd, mit miért gondol, és érez, ám természetesen ez nincs mindig így.

Az Agymanók című egész estés animációs rajzfilmen keresztül végre bepillantást nyerhetünk egy kisgyermek gondolataiba. Ahol megismerhetjük, mennyi minden miatt szoktak a fiatalok idegeskedni, mitől félnek, vagy éppen milyen indulat vezényeli őket, amikor valami rosszat csinálnak.

Végre megismerhetjük egy gyermek gondolatait!

A 12 esztendős Riley életében hatalmas változás következik be, mikor megtudja, hogy családjával együtt váratlanul San Franciscóba kell költöznie. Eleinte a lány nem is tudja, hogy mit gondol, vagy mit érez ezzel kapcsolatban, ám hamar megtudhatjuk mik játszódnak le a fejében. A film főszereplője ugyanis nem ő lesz, hanem az őt irányító, és hangulatát megalapozó gondolatok, melyek a fejében élnek.

Ez a rajzfilm nem csak mókás, és vicces, hanem elgondolkodtató jelenetekkel is tele van. Így igen tanulságos történet lehet a gyermekek, és a szüleik számára egyaránt. Bánat, Derű, Harag, Undor, és Majré mind-mind külön egyéniségek, külön véleménnyel, és gondolatokkal. Természetesen nem mindig értenek egyet egymással! Sőt, szinte soha nem értenek egymással egyet, és éppen ezért kuszálódnak össze néha a fiatal lány gondolatai.

Ám a rajzfilm során mindegyikükről ki fog derülni, hogy mennyire komoly feladatot látnak el Riley életében, és hogy miért is hasznosak egy-egy adott helyzetben. Bár eleinte nagyon kérdéses, hogy Bánatnak, a mindig szomorú, kicsit pufók, alacsony manónak milyen feladata és milyen haszna van. Szépen lassan bebizonyosodik, hogy bizony, neki is fontos feladat jut Riley életében. Az Agymanók című animációs film egy különleges, és egyben félelmetes párhuzamot képes felállítani a nézők számára, amely során Riley fejébe belelátva megismerhetjük a futószalagon érkező emlékgömböket, melyek a kislány életében igen fontos feladatot fognak betölteni.