Angry Birds – a film, amely egy játék alapján készült el

Hosszú év után újra visszatér a képernyőkre a szeplős, vörös kis kobold
2019-10-02
Jégvarázs, Jégvarázs termékek, Disney termékek
Minden kislány epekedve várja már a Jégvarázs második részét!
2019-10-09
Összes

A mérges madarakkal már több mint 10 évvel ezelőtt találkozhatunk először, bár akkor nem rajzfilmként, és nem a mozikban, hanem mobilunkra letölthető szórakoztató játékként. A kétdimenziós, logikai és ügyességi játék nagyon hamar minden ember telefonjára le volt töltve, és amikor az emberek unatkoztak, vagy éppen várakoztak valahol, azzal ütötték el az időt, hogy gonosz malacokra lövöldöztek madarakkal.

A játék rövid idő elteltével hatalmas népszerűségnek örvendett, így az alkotók úgy voltak vele, addig ütik a vasat, míg meleg, és gyorsan előrukkoltak egy mesesorozattal, mely összesen 52, kétperces mesét foglalt magába.

Az Angry Birds 2 idén jelent meg a mozikban!

A népszerű játék rajongóit azonnal bevonzotta a 2016-ban megjelent Angry Birds – A film című animációs mese, melyben jobban megismerhették kedvenc karaktereik életét, szokásait, és viselkedését. A mese vidám, színes, és sokszor mókás elemeket is tartalmazott, így kicsik és nagyok egyaránt élvezték nézését. Ebből pedig egyenes út vezetett a folytatáshoz, és 2019-ben megjelent a mozikban az film második része.

A játékban, és az első filmben is megismerhettük a sztorit, hogy a madarak miért tekintenek a malacokra ősi ellenségként. A viszály a második részben is folytatódik, ám csak a film elején, hiszen ebben a filmben meglepő módon átmenetileg szünetet tartanak a folytonos háborúskodásban. A malacok és a madarak is egy-egy különálló szigeten élnek, egy napon azonban egy harmadik sziget felől hatalmas támadás érkezik feléjük. Az eddig ellenségeskedő állatok kezükbe veszik a dolgot, és összefognak, hogy felderítsék a harmadik szigetet, mielőtt az ott élő titokzatos személy elpusztítja otthonukat.

Bár a dolgokat egész jól sikerül eltervezniük, a kivitelezéssel általában mindig meggyűlik a bajuk, így nem kis kalamajkát kevernek maguk körül. A film rengeteg humorral van megfűszerezve, így garantáltan jókedvű lesz az ember tőle, ha megnézi. Miután a madarak összefognak a malacokkal, titokban megkörnyékezik a harmadik szigetet, hogy kiderítsék ki, és miért akarja őket elpusztítani. A filmben újra fontos szerepet kap Büszke Sas, aki ezúttal valóban megpróbál a csapat segítségére lenni.