Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

GDPR (azaz az EU 2016/679 számú általános adatvédelmi rendelete) szerint

 

1. Általános információk

Bevezetés

Köszönjük weboldalunk és online szolgáltatásaink iránti érdeklődését. A megadott adatok nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy kiváló szolgáltatást tudjunk nyújtani. Azonban számunkra a legfontosabb érték vevőink bizalma. A vevők adatainak védelme és azok, a vevők által elvárt módon történő felhasználása, a legfőbb prioritás számunkra. Ennek megfelelően a következő adatkezelési tájékoztató célja tájékoztatást nyújtani vevőink számára a személyes adatok kezeléséről, valamint az adatkezeléssel kapcsolatban az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (GDPR) és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info tv.) által biztosított jogokról.

 

Adatkezelő adatai

Név: AGI-TEX KER. Bt
Székhely, levelezési cím: 7833, Görcsöny, Jókai utca 39.
Telefonszám: 06/20 282 6383
Ügyfélszolgálat e-mail címe:  info@mesenet.hu
Adószám: 21927340-1-02
Cégjegyzékszám: 02-06-072001
Bejegyző bíróság: Pécsi Törvényszék Cégbírósága

 

2. A személyes adatok kezelése weboldalunk felkeresése során

Weboldalunk felkeresése és online szolgáltatásaink igénybe vétele rögzítésre kerül. Az Ön termináleszköze (például számítógép vagy mobiltelefon) által használt IP-cím, a dátum és idő, termináleszköze böngészőjének típusa és operációs rendszere, valamint a felkeresett oldalak kerülnek rögzítésre. Az adatokat adatbiztonság, valamint online szolgáltatásaink optimalizálása és javítása érdekében gyűjtjük. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja, valamint az Info tv. 6. § (1) bekezdés b) biztosítja. Jogos érdekünk, hogy óvjuk weboldalunkat és javítsuk szolgáltatásainkat. Minden egyéb adatkezelés – az anonim formában történő, statisztikai célú adatkezelés kivételével – kizárólag az itt foglalt adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően történik. Ezen túlmenően kizárólag akkor történik személyes adatok tárolása, ha azokat Ön önkéntesen, például regisztráció, felmérés, online jelentkezés részeként vagy szerződés teljesítése céljából bocsátja rendelkezésünkre. Megfelelő műszaki óvintézkedéseket tettünk annak biztosítása érdekében, hogy a regisztrációhoz vagy egyéb szolgáltatásokhoz történő bejelentkezéskor kódolva, vagyis illetéktelen hozzáféréssel szemben védettek legyenek az adatok. Az AGI-TEX Bt. minden további szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz, eljárási szabályt kialakít annak érdekében, hogy biztosítsa a Felhasználók által megadott, illetve hozzáférhetővé tett személyes adatok biztonságát az adatkezelés teljes folyamata során.

a.  Megrendeléssel, számlázással kapcsolatos adatkezelés

Adatkezelés célja: 

Az adatok bekérésének, kezelésének célja a webáruház megrendelésének felvétele, számlázás, a megrendelés teljesítése, számviteli kötelezettségek teljesítése, valamint a jogszabályok által elrendelt adatkezelések és adatszolgáltatások teljesíthetősége.

Az érintettek köre: a webshopban valamennyi vásárló

A kezelt személyes adatok köre:
A vásárlással összefüggésben kezelt adatok:
– az érintett (vásárló) neve
– az érintett e-mail címe,
– az érintett telefonszáma
– az érintett számlázási címe
– az érintett szállítási címe (amennyiben eltér a számlázási címtől)
– vásárlási megjegyzés (nem kötelező)

Az e-mail cím vásárlói elégedettség-felmérés céljából, közvetlen üzletszerzési céllal is kezelésre kerül, mely ellen elérhetőségeinken tiltakozhat. E-mail címét az Árukereső (Online Comparison Shopping Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.) a kérdőíves felmérés céljából adatfeldolgozóként tárolja.

Adatkezelő: 
Név: AGI-TEX KER. Bt
Székhely, levelezési cím: 7833, Görcsöny, Jókai utca 39.
Telefonszám: 06/20 282 6383
Ügyfélszolgálat e-mail címe:  info@mesenet.hu

Adatkezelés időtartama:

A vásárlással kapcsolatban kezelt adatokat az AG-TEX Bt. a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169.§-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben meghatározott elévülési ideig kezeli. Amennyiben a rendelés kapcsán nem került számla kiállításra, a rendelési adatokat a polgári jogi igény elévüléséig, azaz 5 évig tárolja az AGI-TEX Bt.

Az adatkezelés jogalapja:

A Felhasználó hozzájárulása, GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:
A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

Adatfeldolgozó:
Könyveléssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Az adatfeldolgozó megnevezése:   Szám-Mérték 2000. Kft.
Az adatfeldolgozó székhelye: 7632 Pécs, Esztergályos János utca 15. III. em. 10.
Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 20 382 47 11

 

b. Hírlevél, marketing tevékenység

Amennyiben szeretne, feliratkozhat hírlevelünkre, weboldalunkon az oldalsávban megadhatja személyes adatait. A hírlevél regisztrációs űrlapon megadott személyes adatok kezelésére kizárólag a hírlevélnek az Ön e-mail címére történő küldése céljából kerül sor abban az esetben, ha Ön hozzájárulását adta az adatkezeléshez. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja.  Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat a hírlevél alján található „leiratkozás” linkre kattintva, vagy ügyfélszolgálatunkon: AGI-TEX Bt.. levelezési cím: 7833, Görcsöny, Jókai utca 39. e-mail cím: info@mesenet.hu –n keresztül. Amennyiben Ön leiratkozik, személyes adatai indokolatlan késedelem nélkül törlésre kerülnek. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy személyes adatainak törlését követően nem fog tőlünk több hírlevelet vagy kupont kapni

Kezelt adatok köre:
– Név
– e-mail cím

Adatkezelés időtartama: Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

 

c. Kapcsolatfelvételi űrlap

Amennyiben fel szeretné venni velünk a kapcsolatot, ezt a honlapunkon (https://www.mesenet.hu/kapcsolat/) található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével tudja megtenni. A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott személyes adatok kezelésére kizárólag a megkeresésére történő válaszadás céljából kerül sor, abban az esetben, ha Ön hozzájárulását adta az adatkezeléshez.  Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja

Kezelt adatok köre:
– Név
– e-mail cím
– telefonszám

Adatkezelés időtartama: Az AGI-TEX Bt. a kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatok kezelése az adatok önkéntes megadásával kezdődik és annak kérelemre történő törléséig tart. Ha a Felhasználó nem kéri a kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatainak törlését, úgy Adatkezelő – kivéve panasz levél esetén – a beérkezéstől számított 30 nap elteltével törli rendszeréből. Kivételt képeznek a panaszlevelek, melynek megőrzési ideje 5 év.

 

d. Vevőfiók regisztrációja

Internetes áruházunk igénybe vételéhez nem kötelező vevőfiók használata, azonban ha a rendelési folyamat során vevőfiókot hoz létre, internetes áruházunk használatakor nem kell minden alkalommal elküldeni számunkra személyes adatait. A fiókjába felhasználóneve/vagy email címe és jelszava segítségével tud bejelentkezni. A regisztrációs űrlapon megadott személyes adatok kezelésére kizárólag a vevőfiókja létrehozása és fenntartása céljából kerül sor abban az esetben, ha Ön hozzájárulását adta az adatkezeléshez. Az adatkezelés jogalapját: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja. A személyes adatok megadása nem kötelező. Ön nem köteles megadni számunkra a személyes adatait, továbbá a személyes adatok megadása nem szükséges jogszabályi vagy szerződéses követelmények teljesítéséhez vagy szerződés megkötéséhez. Amennyiben Ön nem bocsátja rendelkezésünkre a személyes adatait, az semmilyen következménnyel nem jár Önre nézve, mindössze azzal, hogy nem fogunk tudni regisztrálni vevőfiókot az Ön számára. Az Ön személyes adatait kizárólag vevőfiókja megszüntetéséig tároljuk. Vevőfiókját megszüntetheti ügyfélszolgálatunkon: AGI-TEX Bt. levelezési cím: 7833, Görcsöny, Jókai utca 39. e-mail cím: info@mesenet.hu –n keresztül. Amennyiben Ön megszünteti fiókját, személyes adatai indokolatlan késedelem nélkül törlésre kerülnek. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a megszüntetést követően többé nem fogja tudni használni a vevőfiókját.

A kezelt személyes adatok köre:
A regisztrációval összefüggésben kezelt adatok:
– az érintett (vásárló) neve
– az érintett e-mail címe
– az érintett telefonszáma
– az érintett számlázási címe
– az érintett szállítási címe (amennyiben eltér a számlázási címtől)

 

e. Cookie-k kezelése

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el  azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz – egy titkos, véletlenül generált számsort – amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

A Szolgáltató a következő cookie-t használja:

  • Átmeneti (session) cookie: a session cookie-k az Érintett látogatása után automatikusan törlődnek. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a Szolgáltató Honlapja hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.
    • Kezelt adatok köre: nem rögzít személyes adatot
    • Adatkezelés ideje:honlapon történő látogatás időtartama alatt él, azt követően automatikusan törlődik.
  • Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t is használ a Szolgáltató a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása). Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.
    • Kezelt adatok köre: nem rögzít személyes adatot
    • Adatkezelés ideje:Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy a Felhasználó az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz, jellemzően 30-60-90-120-180-365 nap
  • Jelszóval védett munkamenethez használt cookie.
  • Bevásárlókosárhoz szükséges cookie. A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.
  • Biztonsági cookie.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció, tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy az Érintett saját böngészőjében

  • hogyan tudja letiltani a cookie-kat,
  • hogyan fogadhat el új cookie-kat,
  • hogyan adhat utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
  • hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Érintettek köre a sütik által gyűjtött adatok esetében: Az oldalon böngésző összes felhasználó

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

A „sütitájékoztatónk” elfogadásával Ön hozzájárul, az adatok sütiken keresztül történő kezeléséhez. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja.

 

f. Adatfeldolgozó, szállítás, tárhelyszolgáltatás

Ön használhatja internetes áruházunkat és termékeket rendelhet a következő linken: https://www.mesenet.hu Az internetes áruházakban megadott személyes adatok kezelésére kizárólag az Önnel való szerződéskötés és e szerződés teljesítése céljából kerül sor. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja biztosítja. Ahhoz, hogy létrejöhessen velünk egy szerződés és azt teljesíthessünk, Önnek meg kell adnia személyes adatait. Az Ön személyes adatai nélkül nem tudjuk feldolgozni rendelését és nem jöhet létre Önnel szerződés. Az Ön személyes adatait kizárólag az Önnel megkötött szerződés teljesítéséig tároljuk, kivéve, ha jogszabály az Ön adatainak további tárolását írja elő számunkra a hatóságok (pl. adóhatóság) részére történő adatszolgáltatás miatt. Az Ön személyes adatainak – jogszabályi kötelezettség alapján – történő tárolásának és hatóságok részére történő továbbításának a jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja biztosítja. Amennyiben Ön szerződést köt velünk, címadatait logisztikai szolgáltatóink részére továbbítjuk annak érdekében, hogy megbízásunkból ki tudják szállítani az Ön által megrendelt árucikkeket. Ezen adatkezelés az Önnel létrejött szerződés teljesítéséhez szükséges, és jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja biztosítja. Az Ön személyes adatait kizárólag a megrendelt árucikkek kiszállításáig tárolják logisztikai szolgáltatóink, kivéve, ha jogszabály az Ön adatainak további tárolását írja elő logisztikai szolgáltatóink számára a hatóságok (pl. adóhatóság) részére történő adatszolgáltatás miatt.

Adatfeldolgozó:
Az Üzemeltető adatfeldolgozóként a mesenet.hu webshop működését lehetővé tevő informatikai rendszer üzemeltetése körében HonlapCentrum Bt., a szállítás kivitelezéséhez GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft., és DPD Hungária Futárpostai és Csomagküldő Szolgáltató Kft. veszi igénybe.

Futárszolgálat

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás
Adatfeldolgozók megnevezése és elérhetősége:

  1. Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység
    Az adatfeldolgozó megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
    Az adatfeldolgozó székhelye:  2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2
    Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 802 0265
    Az adatfeldolgozó e-mail címe:  info@gls-hungary.com
  2. Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység
    Az adatfeldolgozó megnevezése: DPD Hungária Futárpostai és Csomagküldő Szolgáltató Kft.
    Az adatfeldolgozó székhelye: 1158 Budapest, Késmárk u.14/B.
    Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 501 6200
    Az adatfeldolgozó e-mail címe: dpd@dpd.hu

A kezelt adatok köre: szállítási név, szállítási cím, telefonszám, email cím.
Az érintettek köre: a házhozszállítást  kérő valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: Az áruszállítás esetében az adatkezelés célja az, hogy a megrendelt árut az Ön igényéhez alkalmazkodva szerződéses partnerünk közreműködésével kiszállítsuk az Ön számára.

Tárhely-szolgáltató

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás, a személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:
Név: HonlapCentrum. Bt.
Székhelye: 7624 Pécs, Nagy Jenő utca 20.
Adószám: 25782512-1-02
Telefonszám: 06/70 388 46 20
Ügyfélszolgálat e-mail címe:  info@honlapkeszites-pecs.com
Webhely: www.honlapkeszites-pecs.com

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

 

g.   Megbízható bolt program

A vásárlók e-mail címének tárolására az Árukereső (Online Comparison Shopping Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) adatfeldolgozó megbízással rendelkezik a Megbízható Bolt Programhoz kapcsolódó vásárlói elégedettség-felmérés céljából. Az itt történő vásárlások után a vásárló e-mail címe az Árukereső részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az adatfeldolgozásra így továbbított átadott e-mail címet, mint személyes adatot utasításunkra az Online Comparison Shopping Kft. kezeli, megfelelő írásbeli szerződés és adatvédelmi feltételek mellett.

Az adatok kezelésével és biztonságával kapcsolatban az Árukereső adatvédelmi tájékoztatója ad részletes információt.

Átadott adatok köre: Felhasználó email címe, megvásárolt termék megnevezése.

Adatfeldolgozó: Online Comparison Shopping Kft.

Adatkezelés ideje: Mindaddig átadásra kerülnek ezen, adatok, ameddig a Felhasználó nem tiltakozik az adatok átadása ellen Adatkezelőnél.

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

h. Termékértékelés írása

Adatkezelés célja: A Felhasználó az általa megvásárolt termékekről értékelést írhat, amellyel elősegíti más vásárlók döntését az adott termék megvásárlása tekintetében.

Kezelt adatok köre: vezetékneve rövidítve, és a keresztneve

Adatkezelés ideje: Mindaddig kezeli az Adatkezelő ezen adatokat, ameddig a Felhasználó nem kéri a megjelenített adat törlését.

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

3. Egyéb adatkezelési tudnivalók

A személyes adatok megadása nem kötelező. Ön nem köteles a személyes adatait megosztani cégünkkel, és ilyen adatszolgáltatásra törvényes vagy szerződéses előírás sem kötelez (kivéve vásárláskor, amelyhez a 2.a) szakaszban említett adatokat biztosítania kell a szerződés teljesítéséhez). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy nem adja meg a személyes adatait, ez semmiféle következménnyel nem jár az Ön részére azon kívül, hogy nem tudja igénybe venni a szolgáltatásainkat. A weblapunkon megadott személyes adatokat kizárólag addig őrizzük meg, ameddig erre szükség van annak a célnak az eléréséhez, amelynek érdekében az adatot feldolgozták. Amennyiben figyelembe kell venni a kereskedelmi és adóügyi jogszabályokban előírt megőrzési időszakokat is, a megőrzési időszak bizonyos adatok esetén akár 10 évre is kiterjedhet. Eltérő megőrzési időszakra lehet szükség továbbá az AGI-TEX Bt. jogos érdekeinek védelme (pl. az adatbiztonság megőrzése, az adatok illetéktelen felhasználásának megelőzése vagy bűnelkövetők elleni peres eljárás lefolytatása) miatt. A jogi, törvényes vagy szerződéses tárolási kötelezettség alapján tárolt adatokhoz illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá.

 

a. Panaszkezelés,igényérvényesítési cím

Az info@mesenet.hu email címen, vagy az AGI-TEX Bt., 7833, Görcsöny Jókai utca 39. levelezési címen.

Az AGI-TEX Bt. a kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatok kezelése az adatok önkéntes megadásával kezdődik és annak kérelemre történő törléséig tart. Ha a Felhasználó nem kéri a kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatainak törlését, úgy Adatkezelő – kivéve panasz levél esetén – a beérkezéstől számított 30 nap elteltével törli rendszeréből. Kivételt képeznek a panaszlevelek, melynek megőrzési ideje 5 év.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdése, valamint a Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése.

Adatkezelés célja: A megrendelt termékekkel kapcsolatosan felmerülő minőségi kifogások, kérdések és problémák kezelése.

Az érintettek köre: A webshopban vásárló, és minőségi kifogással élő, panaszt tevő valamennyi érintett.

A kezelt adatok köre:
– az érintett (vásárló) neve, rendelés száma
– az érintett e-mail címe,
– az érintett telefonszáma
– az érintett lakcíme
– az érintett levelezési címe (amennyiben eltér a lakcímétől)

Az adatkezelés időtartama: A kifogásról felvett jegyzőkönyv, átirat és az arra adatott válasz másolati példányait a Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig kell megőrizni.

Tájékoztatjuk, hogy az adatszolgáltatás elmaradása, azzal a következményekkel jár, hogy nem tudjuk kezelni a hozzánk beérkezett panaszát.

 

b. Adatbiztonság

Az AGI-TEX Bt. felhasználói profil esetén a jelszó olyan lenyomatát tárolja, amely kizárólag a jelszó helyességének ellenőrzésére alkalmas, de magát a jelszót nem lehet belőle visszaállítani.
Az AGI-TEX Bt. megbízásából a HonlapCentrum Bt. 7624 Pécs, Nagy Jenő utca 20. telepített, 24 órás őrzéssel védett szerveren tárolja a személyes adatokat.

 

c. Külső webanalitikai

A Google Inc. („Google”) által biztosított Google Analytics internetes elemző szolgáltatást is igénybe vesszük. A Google Analytics szintén sütiket használ. A sütik által az Ön weboldalhasználatával kapcsolatban létrehozott információk általában egy USA-beli Google-szerverre kerülnek, és ott tárolják őket. Ezt megelőzően a Google lerövidíti az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamain és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás részes államain belül. Teljes IP-címet csak kivételes esetekben továbbítanak lerövidítés céljából a Google USA-ban található szervereire. A Google a weboldal üzemeltetője megbízásából ezen információk alapján értékeli az Ön weboldalhasználatát, és weboldalaktivitással kapcsolatos jelentéseket készít, valamint további weboldal- és internethasználattal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt a weboldal üzemeltetője számára. Az Ön böngészője által a Google Analytics szolgáltatása révén továbbított IP-címet nem kapcsolják össze a Google más adataival. A böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával Ön elutasíthatja a sütik használatát. Ön megtilthatja azt is, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a sütik által létrehozott és az Ön weboldalhasználatára vonatkozó adatokat (beleértve az Ön IP-címét). Ehhez töltse le és telepítse a következő linken található beépülő böngészőmodult:https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

A Google Inc. „Adatvédelmi irányelvei”: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/
A Google Inc. weboldalán a Google Inc. adatokkal kapcsolatos tevékenységéről és a cookie-k letiltásáról, a hirdetések személyre szabásáról további hasznos információk találhatóak itt: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/ads/.

Kezelt adatok:  Az érintett IP címe. Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép, illetve a Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges.

Az adatkezelés időtartama: 60 hónap

Az adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása

 

d. Közösségi oldalak

Weblapjaink a Facebookra, a Google Plus-ra, Twitter, Pinterestre, Youtubra irányító egyszerű linkeket is tartalmaznak. Ilyen esetben kizárólag akkor kerül sor adatok továbbítására az említett közösségi média-üzemeltetőkhöz, amikor Ön az adott ikonra (pl. a Facebook esetében az „f” ikonra, a Twitter esetében a madár ikonra, Google Plus esetében a „G+” ikonra, Pinterest esetében a P ikonra) kattint. Amikor Ön rákattint az adott ikonra, az adott közösségi média-üzemeltető oldala felugró ablak formájában nyílik meg. Ezeken az oldalakon Ön az adott közösségi média-üzemeltető szabályzatának megfelelően a termékeinkkel kapcsolatos információkat tehet közzé.

Az érintettek köre: valamennyi érintett aki regsiztrált a Facebook˛/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.

Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása” népszerűsítése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, és azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalakon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

 

e. A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

Kezelt adatok:  A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama: A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja: A GDPR 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

 

4. Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintettek részére adott tájékoztatásban, világosan és közérthetően ismertetni kell, az adatvédelmi incidens jellegét, közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit, ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

a) az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;

b) az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;

c) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintetett az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár e, elrendelheti az érintett tájékoztatást.

Adatvédelmi incidens bejelentése a hatóságnak

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján   illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabad­ságaira nézve. Amennyiben a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

 

5. Felhasználói jogok

Ha Ön, mint érintett, gyakorolni kívánja a GDPR és az Info tv. értelmében Önt megillető jogokat, bármikor az 1. b) pontban található elérhetőségeken, amelyhez semmiféle nyomtatványt nem kell kitöltenie. Felhasználóinkat a következő jogok illetik meg:

  • Az adatfeldolgozásra vonatkozó információkhoz és a feldolgozott adatokhoz való jog (hozzáférési jog, GDPR 15. cikk),
  • Pontatlan adatok helyesbítéséhez vagy a hiányos adatok kiegészítéséhez való jog (helyesbítéshez való jog, GDPR 16. cikk),
  • A személyes adatok törlésének kéréséhez való jog, illetve – amennyiben a személyes adatokat nyilvánosságra hozták – annak a joga, hogy az adatokat kezelő más adatkezelőket a törlésre irányuló kérésről tájékoztassák (törléshez való jog, GDPR 17. cikk),
  • Az adatfeldolgozás korlátozásának kéréséhez való jog (az adatkezelés korlátozásához való jog, GDPR18. cikk),
  • Annak joga, hogy az érintett a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá hogy kérje ezeknek az adatoknak egy másik adatkezelőhöz történő továbbítását (az adathordozhatósághoz való jog, GDPR 20. cikk),
  • Az adatfeldolgozás elleni tiltakozás joga az adatfeldolgozás leállítása érdekében (tiltakozáshoz való jog, GDPR 21. cikk),
  • Az Ön által adott hozzájárulás tetszőleges visszavonásának joga az Ön hozzájárulása alapján folytatott adatfeldolgozás leállítása érdekében. A hozzájárulás visszavonása a visszavonást megelőzően folytatott adatfeldolgozás törvényességét nem érinti (a hozzájárulás visszavonásának joga, GDPR 7. cikk).
  • A felügyeleti hatóságnál történő panasztétel joga, amennyiben Ön úgy ítéli meg, hogy az adatfeldolgozás az ÁAR rendelkezéseibe ütközik (a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog, GDPR 77. cikk).

 

6. Jogorvoslati lehetőségek

Jogait érvényesítheti felhasználói profiljába bejelentkezve a rendelkezésre álló funkciókat használva (megtekintés, módosítás) ,vagy ügyfélszolgálatunkon: AGI-TEX Bt. levelezési cím: 7833, Görcsöny, Jókai utca 39.. e-mail cím: info@mesenet.hu

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt.

 

7. Egyéb rendelkezések

Adtakezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a honlapot használó Felhasználók honlapján keresztül történő előzetes értesítése mellett, egyoldalúan módosítsa. A módosítások az értesítésben megjelölt napon lépnek hatályba a Felhasználóval szemben, kivéve, ha a módosítások ellen a Felhasználó tiltakozik. Felhasználó a honlap használatával, elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Amennyiben a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez harmadik fél adatait adta meg, vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Adtakezelő jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére.

Adtakezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást.

 

Az Adatkezelési tájékoztatót pdf. formátumban az alábbi linken töltheti le!

Adatkezelési tájékoztató-GDPR-2018.05.25-kész

Az Adatkezelési tájékoztató hatályba lépésének ideje: 2018.05.25.