A Pixar egyik legegyedibb dobása a Coco, mely csontvázakkal mutatja be a gyerekeknek, mi történik a halál után

Így neveld a sárkányod, Így neveld a sárkányod bögre
Az Így neveld a sárkányod 3. részében nem csak a vikingek, de a sárkányok is megtapasztalják, mi is az a szerelem!
2019-08-21
Micimackó, Micimackó termékek
Honnan is ered a Micimackó?
2019-08-28
Összes
Jön a Disney új nagy dobása, az Előre

Nagyon kényes téma a gyermekeknek megalkotott animációs filmekben a halált megjeleníteni, ám a Coco című film rendkívül jól feldolgozta ezt a témát. A gyerekek nagy része mosolyogva, és nevetve nézte végig a sokszor mókás, mégis komoly mondanivalóval rendelkező filmet, melyek főszereplői csontvázak. Bár könnyen lehet, hogy a kicsit zárkózottabb szülők ódzkodnak a témától, szakemberek szerint egyáltalán nem baj, ha a gyerekek tudják mi is az a halál.

Nem kell megijedni a történettől, egyáltalán nem rémisztő a kicsik számára sem!

Az a legjobb, ha egy kisgyermek hosszú ideig nem tapasztalja meg, milyen fájdalmakkal jár az, ha valakit elveszítünk, mégsem szabad a halálra tabutémaként tekinteni. Sokak szerint néha napján igen is beszélni kell a kisebbekkel erről, még ha ez leegyszerűsített formában is történik meg. Fontos, hogy életkoruknak megfelelően essen szó a halálról, és úgy hogy ez a dolog ne rémissze őket meg.

Így neveld a sárkányod, Így neveld a sárkányod bögre

A Pixar egyik legkülönlegesebb dobásaként emlegetik a Cocot, mely elbűvölő módon mutatja be a gyerekek számára a halált. A mese egyáltalán nem rémisztő, vagy ijesztő! Sőt, inkább a kedves, és vicces jelző jó rá. És bár lehet, hogy számunkra picit bizarr, hogy egy olyan mesét kapcsolunk be a gyermekeinknek, melyben a csontváz álla egyszer csak a földre esik, a kicsit számára mégis ez rendkívül mókás jelenet lehet!

Lee Unkrich, a Némó nyomában, és a Toy Story 3 rendezője és Mexikóban játszódó történettel rukkolt elő, ahol a halálra egészen máshogy tekintenek, mint mi felénk. Az animációs film stílusát egyértelműen a mexikói folklór, az ottani hallottak napja inspirálta. A történet főszereplője Miguel, a 12 éves kisfiú, aki él-hal a zenélésér, nagy példaképe pedig az egykori híres zenész, Ernesto de la Cruz. A kisfiú annyira fanatikus, hogy egy napon megszerzi a halott gitáros hangszerét, ezzel azonban nem is gondolja, hogy milyen kalandot indít el. A gitárral ugyanis képes lesz átmenni a hallottak birodalmába, és megtudja, hogy mi is történik azokkal az emberekkel, akik már nem lehetnek velünk.