A legnagyobb Disney alkotások, melyek a valóságon alapulnak

Előre-animációs-mese
Ezek a legújabb, legjobban várt animációs filmek
2020-03-04
Aranyhaj
Az Aranyhaj újra megelevenedik a mozivásznakon!
2020-03-22
Összes
Disney-hamupipőke

A legnagyobb Disney alkotások, melyek a valóságon alapulnak

Az ember azt gondolná, hogy különleges történetek, és csodák csak a mesékben történhetnek meg. Ez így is van! De mégis kik, vagy mi az, ami ihlette a legcsodálatosabb és legismertebb rajzfilmek készítőjét? A klasszikus, legnagyobb Disney történetek mögött sok esetben ugyanis a valóság, és igaz történetek alapultak. Ezek a különleges, mesebeli történetek persze eddig is szerethetőek voltak, de van abban valami plusz varázsa annak, hogy az ember tudja, van némi valóság alapja azoknak a rajzfilmeknek, amik végigkísérték a gyermekkorát.

Mulan

Mulan a kínai legendákban megelevenedő lány, aki a kínaiak egyik legismertebb balladájából származik. A ballada valóban egy elszánt, és harcias nőről szólt, aki képes volt feladni az egész életét, és háborúba harcolni, hogy megmentse hazáját. A kínai legenda szerint a lány 10 év katonai szolgálat után tért haza, ahol hősies tettéért kitüntetést is kapott. Az eredeti történet szerint hiába várták annyian haza a fiatal lányt, rövid időn belül mégis véget vetett az életének, valószínűleg nem tudta feldolgozni a vele történt dolgokat.

Szépség és a Szörnyeteg

Talán sokak számára meglepő, de ez a rajzfilm is valóság alapján készült el. Walt Disneyt ugyanis egy középkori Franciaországban játszódó történet ihlette, így alkotta meg ezt a rajzfilmet, mely azóta is sokunk kedvence. Az eredeti elmondás szerint Pedro egy igen ritka genetikai rendellenességgel született, emiatt egész testét sűrű szőrzet borította. A történet másik főszereplője, a fiatal lány, az esküvőjük napjáig nem is látta vőlegényét, így érthető, hogy az első látvány nagyon megrémisztette. Ennek ellenére ezután mégis hatalmas szerelem alakult ki kettejük között. Szerelmükből pedig összesen 7 gyermek is született.

Hamupipőke

Élt egyszer egy fiatal lány, és egy fiú, akik nagyon szerették egymást. Hatalmas szerelmük ellenére, mégis egy napon külön kellett válniuk, ezt pedig a fiatal lány nem tudta feldolgozni, és teljesen belebetegedett a magányba. Ekkor esett mély kómába, ám ekkor már szíve alatt hordta közös gyermeküket. A legenda szerint csak a szülés napján ébredt fel a kómából, s miután életet adott szerelmük gyümölcsének, útra kelt, hogy megkeresse a kicsi édesapját. Ezután persze minden úgy történt, mint a mesékben, és boldogan éltek, míg meg nem haltak…